Tyyny lapselle, milloin ja minkälainen?

Pohditko milloin lapselle voi antaa tyynyn käyttöön? Asiaan miettii moni muukin. Tässä ajatuksia sekä asiakkaaltani että Iltalehdessä julkaistussa artikkelissa.

"Nyt 5-vuotias poikani otti tyynyn käyttöönsä 4-vuotiaana, kun vaihtoi nukkuma-asentoa. Nukkuu nyt siis selällään. Aikaisemmin nukkui vatsallaan. 3-vuotias tyttöni käyttää tyynyä lähinnä hutkimiseen. Hän nukkuu vielä vatsallaan. Odotan että kun nukkuma-asento muuttuu niin tyynykin kelpaa" -Ansku-

Iltalehti tuo asiaa esille jutussaan 16.8.2018 jossa mm. suosituksia mitä asioita kannattaa ottaa huomioon tyynyn valinnassa. 

"Univalmentaja Chris Brantner paljastaa Romper-verkkojulkaisussa, että hyvä nyrkkisääntö on, että lapselle on turvallista antaa oma tyyny silloin, kun hän on valmis nukkumaan matalareunaisessa sängyssä. Selvittääkseen kaipaako lapsi vielä omaa tyynyä Brantner kehottaa tarkkailemaan tiettyjä merkkejä lapsen käytöksessä:

- Usein lapsi alkaa pitää päänsä alla pehmolelua tai peittoa kun he tarvitsevat tyynyä.

Toinen univalmentaja, Bill Fish, sanoo, että myös pinnasängyssä nukkuvalle lapselle voi antaa tyynyn, kunhan lapsi osaa jo nousta seisomaan ja liikkua itse ja on motorisesti niin kehittynyt, ettei tukehtumisvaaraa ole.

- Kun puhutaan taaperoista, on pantava turvallisuus mukavuuden edelle, Fish toteaa."

Lue koko juttu tästä:

Uni Showroomissa voit valita kahdesta eri tyynyvaihtoehdosta. Isompaa myydään erikseen ja pienempi myydään settinä pikku peiton kanssa. Tuotteet ovat Univision valmistamia, testattuja ja turvallisia.

Osta isompi tyyny tästä

Osta pienempi tyyny peiton kanssa tästä