Sänky kuin loistohotellissa! Hotel Lapland Bulevardi, Helsinki

Miltä laadukkaan hotellin sänky tuntuu? Lapland Hotel Bulevardi, Helsinki
-
Päätin ottaa siitä selvää. Varasin huoneen Helsingin Bulevardilla sijaitsevasta Hotel Laplandista.
-
-
Tämä kyseinen hotelli tuli valittua sen kiinnostavan teeman ja laadukkaan verkkosivuston perusteella. Myös sijainti kävelymatkan päässä rautatieasemasta oli ratkaisevaa. Toki tämä hotelli ei todellakaan ollut lähin asemalta, mutta saavutettavissa kävellen toki.
-
Mä tein arvion täysin amatööripohjalta faktoja tarkistamatta, koska näinhän me yöpyjät teemme. Sänky ja ylipäänsä nukkuminen on sitten asia erikseen, se arvio tulee mun ammatin puolesta.
-
Sängyn lisäksi yleisfiilis on kiva käydä läpi, koska onhan hotellissa nukkuminen ehdottomasti kokonaisuus. Teema on jo nimen perusteella helppo huomata ja se on Lappi.
-
 
Teema on viety riittävälle tasolle, jotta tunnelma vastaa verkkosivujen fiilistä. Tässä tottakai hienona lisänä Pentikin sisustus aina aamupala-astioita myöten. Ehdottoman arvostettavaa on, että kupit ja kipot eivät ole jonkun kansainvälisen massamyyjän bulkkitavaraa. Itse aamupala on hyvä. Oli kiva huomata, että mehu- ja hillovaihtoehdoissa oli mukana puolukka. Vois olettaa, että on kotimaisista marjoista tehtyjä.
-
Sisustus hotellissa puisine poroineen ja istuinten sarjalla olevine taljoineen antoi upean säväyksen tyylikkäisiin ja siisteihin tiloihin. Huoneessa oli teemaa tukevaa kirjallisuutta. Siistiä!
-
-
Erittäin ystävällinen palvelu jo vastaanottotiskillä sai mut nostamaan huoneen tasoa edullisimmasta toiseksi edullisimpaan. Tämä toi mukanaan erittäin houkuttelevan yksityiskohdan huoneeseen - Oma sauna!
-
-
Sauna oli lasiseinän takana nukkumaosastolta katsottuna ja tyylikkään Spa-osaston ehdoton katseenvangitsija. Epäilys turhan kirpeistä löylyistä saunan pienen koon vuoksi katosi kyllä heti ensi vesinapullisesta. Todella hyvät löylyt! Ilmastointi pelasi hyvin ja happea piisasi hienosti.
-
No, sitten blogin tärkeimpään asiaan.
Onko tällaisessa hienossa hotellissa erityisen hyvä sänky? Yleisesti haasteena hotellissa sängylle on, että se ei voi olla juuri sulle mitoitettu, koska nukkujia sängyllä useita ja kaikki on vartaloltaan erilaisia. Tämä haaste voidaan ratkaista muutamallakin eri tavalla ja esim. lämpöön reagoiva älyvaahtopatja on yksi tapa tehdä se. 
Suomessa kuluttajille myytävistä sängyistä ellei yleisin niin ainakin yksi yleisimmistä on pussijousitettu jenkkisänky. Yleisyys ei tee siitä tokikaan huonompaa, mutta arkisen se siitä tekee. Jenkkisänkyjä on rakenteeltaan pari erilaista vaihtoehtoa, kun puhutaan alarungoista. Itse edustan kovaa alarunkoa suosittelevaa koulukuntaa ja siihen perusteena on jousiton kokonaiskäyttäytyminen. Hieno termi. :)
-
-
Lapland Hotel Bulevardin sänky oli juurikin sellainen mitä myydään tuhansiin koteihin Suomessa. Se ei ollut huono, ei missään tapauksessa, varsinkin jos painat alle 90 kiloa... Mutta Lappi teemaiseen hotelliin jenkkisänky. Ei toimi. Ois ehkä voinu viedä teeman loppuun saakka.
Tyynyt, peitot edusti hyvää "hotelli kuohkeaa" laatua. En tiedä onko ylenpalttinen kuohkeus aina pelkästään hyvä juttu, mutta kyllä sillä pääsee hotellitunnelmaan. Tyynyt oli muuten tosi hyvät ja peitto myös.
-
Yhteenvetona sanoisin, että Lapland Hotel Bulevardi on erinomainen hotelli. Sänky on ihan hyvä ja kaikki muu ympärillä erinomaista. Tämä siis yhden nukutun yön perusteella.