Maijan haastavan kesän 2020 kuulumiset

Olemme saaneet kuulla nuoren naisen kuulumisia ennenkin ja näin kesän kunniaksi Uni Showroomilla on ilo jakaa Maijan kuulumiset.

Kun ihmisellä on tavoitteita, niin välillä tulee vastoinkäymisiä. Maijan kohdalla se on tarkoittanut esteitä juoksun treenaamiseen. Ja nyt en tarkoita niitä radalle sijoitettavia esteitä :) 

Mutta on hienojakin asioita Maija elämässä tapahtunut. Annetaan Maija itse kertoa!

"Kesäiset terkut Rovaniemen helteestä! On ollut ihanaa nauttia lämpöisistä ilmoista kylmän talven jälkeen ja päästä pyöräilemään ympäri uutta kotikaupunkia. Kisakausikin on alkanut, mikäs sen mahtavampaa. Tartanin tuoksu, perhoset vatsassa ja tiukka katse lähtöviivalla...Omalla kohdallani en vaan ole päässyt nauttimaan tästä.

Syksy sujui ihan hyvin treenien ja töiden merkeissä, kunnes joulukuun alussa magneettikuvista paljastui rasitusmurtuman esiaste, taas. Sen jälkeen monta monta viikkoa tuttua korvaavaa harjoittelua. Kun olin pääsemässä hyvään juoksukuntoon, alkoi plantaarifaskiitti vaivaamaan enemmän ja enemmän ja juoksulle lopulta näytettiin punaista valoa.

Tämä on neljäs vuosi, kun harjoittelu on koostunut pääasiassa korvaavista treeneistä ja kisakausi ollut rikkonainen tai sitä ei ole ollut ollenkaan. Varsinkin kuluneen vuoden aikana on tullut hypittyä lääkäreillä, verikokeissa ja magneettikuvissa monta kertaa ja usein tuomio on ollut itkemisen arvoinen. Voin sanoa, että ei ole ollut helppoa. Onneksi olen tämän seurauksena oppinut arvostamaan yhä enemmän muitakin asioita kuin vain urheilua.

Eniten ärsyttää se, että en ole päässyt moneen vuoteen edes harjoittelemaan normaalisti. Juoksu kuitenkin on yksi niistä asioista, joka tekee minut onnelliseksi. Ei kiinnosta edes katsoa kilpailuja tai vaikkapa urheilukuvia...ärsyttää. Tällä hetkellä vain turhauttaa kysymykset kilpailukaudesta, koska en edes tiedä milloin voin kunnolla juosta ja kilpailla. Aika näyttää."

T: Maija Tukeva

 


Mutta kaikesta huolimatta olen onnellinen siitä, että alan syksyllä opiskelemaan terveydenhoitajaksi, minulla on töitä apteekissa ja ihania ihmisiä ympärilläni. Uusia kivoja juttuja on tullut ja tulee olemaan taas kesän jälkeen, jotka pistävät hymyilyttämään. Olen yrittänytkin nyt keskittyä kunnolla ajattelemaan näitä asioita, koska urheilujuttujen murehtiminen vain vie voimavaroja. Ei sekään ole helppoa nimittäin joka päivähän minä mietin, että voisinpa juosta